Glasmästare Stockholm

Allt inom glasmästeri

Sköt om dina fönster nu när våren snart är här

Nu känner man verkligen att våren är i ankommande, eller hur? Fåglar kvittrar, snön smälter och man ser hur de tunga kläderna byts mot lite luftigare varianter. Härligt!

För oss innebär detta att vi slipper frysa så mycket vid våra jobb och även att vårt arbete blir lite mer intensivt än vad det blir under vinterhalvåret. Anledningen till detta är att folk runt om i Stockholm börjar genomföra sina vårstädningar och ser att fönstren på huset, eller lägenheten, börjar se slitna ut och här får vi rycka ut.

Många problem kommer här av att man är för hårdhänt då man ska putsa sina fönster och gör att de spricker – speciellt då man ska öppna och komma åt insidan. Det är då de ringer efter oss och visst, vi tycker att alla jobb är roliga att genomföra, men en del skulle faktiskt kunna undvikas. Därför har vi samlat några tips som du kan använda dig av så du slipper ringa efter en glasmästare.

  • Var försiktig med dina fönster. Som glasmästare ser vi ofta att de skadade fönstren kommer av våld och glas är – ingen nyhet! – ömtåligt. Öppna lugnt och försiktigt och slit inte – fönstren kan ”sätta sig lite ” under vintern. Mjukt och fint, det är nyckeln.
  • Putsa rätt! Om man putsar sina fönster så handlar det inte om några trollformler; använd mycket vatten, spray för fönster, en skrapa samt en handduk att torka med. Använd återigen mjuka och lätta drag så att fönstren inte spricker – testa först på exempelvis en spegel tills rätt teknik kommer fram. Det är ganska pinsamt att ringa en glasmästare efter att man försökt putsa fönstren, det är en tanke man kan ha i bakhuvudet...
  • Bli inte rädd. Då man öppnar fönstren så kan ibland fog och färg släppa lite och detta beror på att de öppnats för lite. Detta kan du i de flesta fall fixa utan att ringa oss. Kolla på internet efter lite tips om hur du målar och slipar på bästa sätt.
  • Ring en glasmästare! Ibland måste man faktiskt ringa efter oss – är dina fönster för slitna så är det dags att byta ut dem. Använd vårstädningen till en grundlig genomgång av dina fönster.

Hoppas dessa små enkla tips ska hjälpa dig litegrann. Nu ska vi ut och njuta av vårt arbete och den stundande våren. Gör det du också!

Ett familjeägt företag med många år i branschen och stort kvalitetsfokus.



19 Feb 2015