Glasmästare Stockholm

Allt inom glasmästeri

Våra favoritfönster som glasmästare i Stockholm

Vi vet att vår röst har en stor betydelse då vi är ute på olika uppdrag och våra kunder ska välja nya fönster till sina hus. Många frågar oss om råd och det är väldigt viktigt för oss att hålla oss oberoende och se varje hus och varje kund som speciell.

Vi försöker alltså aldrig att pracka på någon ett dyrt fönster bara för sakens skull, för oss är det absolut viktigast att fönstret passar in i huset i fråga. Som glasmästare måste vi hålla den här nivån och vi måste fortsätta på samma sätt även i framtiden.

Detta alltså som svar på frågan om vilka fönster vi föredrar rent professionellt. Privat – som glasmästare – kan vi dock ge ett annat svar.

Här kan vi direkt säga att vi älskar gamla fönster och hantverket som man ser ligger bakom dessa. Att exempelvis gå in i en kyrka och se att fönstren de använde sig av då de byggdes fortfarande håller och är funtionella är oerhört inspirerande och utmanande.

Ibland får vi också jobba med äldre rutor i gamla hus och detta är väldigt speciellt för oss. Att försöka bevara ett äldre – vackert!- hantverk med hjälp av vår moderna teknik är både utmanade och svårt. Men inte omöjligt och vi ser på våra kunder hur nöjda de är med att få behålla dessa gamla fönster istället för att byta ut dem.

Vi försöker alltid restaurera så långt det bara är möjligt och byter till nytt bara då det är absolut nödvändigt. Att ta del av äldre arbeten är oerhört häftigt och en billig läropeng!

Där har ni lite av svaren på vilka fönster vi föredrar och gillar att jobba med.

På återhörande!

Ett familjeägt företag med många år i branschen och stort kvalitetsfokus.24 Feb 2015